ploi ninsori munte

Nu scăpăm de ploi! După codul portocaliu, soldat cu inundații în mai multe localități, zona de nord a județului Prahova a intrat sub cod galben.

 

Codul galben este valabil până la ora 21.00, interval până la care va continua să plouă în cea mai mare parte a ţării, iar în regiunile estice şi în zonele montane şi submontane se vor cumula peste 20 l/mp şi izolat peste 35 l/mp.

„La munte vor fi precipitaţii predominant sub formă de lapoviţă şi ninsoare, la altitudini mari, în special în nordul Carpaţilor Orientali local se va depune strat nou de zăpadă, iar pe creste vântul va sufla cu peste 70...80 km/h, viscolind ninsoarea. Intensificări ale vântului vor fi şi în celelalte zone, îndeosebi în sud şi în est, unde rafalele vor depăşi 50...55 km/h şi trecător 65 km/h”, a anunțat ANM.

 

De la ora 21.00, din această noapte, intră în vigoare până mâine, la ora 10.00, o nouă informare meteorologică, potrivit căreia se vor înregistra precipitaţii moderate cantitativ, ninsori la munte și intensificări ale vântului. „În intervalul menţionat aria precipitaţiilor se va restrânge treptat către nord-est. În zona Carpaţilor Orientali vor predomina ninsorile şi, mai ales la altitudini mari, se va depune strat nou de zăpadă. Va ploua în general moderat cantitativ în jumătatea de nord a Moldovei, iar spre dimineaţă se vor semnala precipitaţii mixte, îndeosebi în zona subcarpatică. Vântul va avea intensificări în sudul şi în estul ţării, cu viteze de peste 50...60 km/h, iar pe crestele montane rafalele vor depăşi 70...80 km/h, viscolind temporar ninsoarea”, a anunțat ANM.