paraul dambu produse petroliere

Ca urmare a precipitațiilor, canalizarea de la Rafinăria Vega a refulat, inclusiv cu produse petroliere, totul ajungând în pârâul Dâmbu. Garda de Mediu a intrat pe fir, iar la această se fac investigații pe această temă.

 

Aproape toată noaptea, ca urmare a precipitațiilor abundente, autoritățile de mediu au fost în alertă, după ce pe strada Poieniței a fost necesară degajarea rețelei de canalizare , inclusiv de produs petrolier.
„Pe strada Poieniței s-a intervenit cu autospeciale aparținând Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Șerban Cantacuzino” Prahova, unde a fost necesară degajarea rețelei de canalizare, inclusiv de produs petrolier”, a anunțat Primăria Ploiești.
„În urma precipitațiilor abundente de aseară și ieri noapte a refulat canalizarea de la Vega. Situația este în curs de investigare. Noi am anunțat încă de aseară Apele Române, pentru monitorizarea pârâului Dâmbu, pentru că apa pluvială, inclusiv cu produse petroliere s-a scurs în Dâmbu. Au fost efectuate analize, la care așteptăm rezultatele. Inclusiv astăzi au fost efectuate verificări pe teren”, au susținut reprezentanții Gărzii de Mediu.