serviciul de ambulanta prahova

Serviciul de Ambulanță Județean Prahova se confruntă cu sute de solicitări venite din partea prahovenilor, multe dintre cazuri nefiind o urgență. Isteria s-a creat la scurt timp după moartea artistului Gyuri Pascu.

 

Zilnic, aproape 400 de prahoveni apelează la Serviciul de Ambulanță Județean Prahova, multe solicitări nefiind însă unele care să reprezinte o urgență, ci mai degrabă sunt generate de isteria creată în jurul morții artistului.

Din toată povestea legată de decesul artistului s-a înțeles se pare numai faptul că Gyuri Pascu a murit cu zile. Că s-a simțit rău, apoi și-a revenit, pentru ca ulterior medicii de la SMURD să constate decesul.

„S-a creat o adevărată panică pe această temă. În weekend am avut aproape zilnic în jur de 400 de solicitări, multe dintre ele nefiind o urgență. Noi trebuie să ne prezentăm la toate cazurile, în ciuda faptului că am avea nevoie de un număr dublu de ambulanțe, dat fiind numericul populației. Din totalul de 16 medici, noi asigurăm câte doi medici pe tură. Însă nu toate cazurile reprezintă o urgență, mulți solicitând ambulanță pentru stări febrile, iar în unele cazuri, pe teren se constată că nu corespund simptomele descrise la telefon”, ne-a declarat dr. Daniel Nicolae, directorul SAJ Prahova. 

 

Artistul s-a stins în noaptea de 26 septembrie, din cauza unei ischemii miocardice acute. Decesul a condus la declanșarea mai multor anchete prin care se verifică dacă s-au respectat procedurile legate de modul de intervenție, anchetatorii ridicând mai multe documente atât de la Serviciul de Ambulanță București, cât și de la SMURD.