crestere fazani

Situată la numai 25 de kilometri de Ploiești și la 45 de kilometri de București, ferma de fazani din pădurea Gherghița poate reprezenta pentru oricine secretul unei afaceri de succes.

 

Ferma de la Gherghița funcționează încă din anul 1971. Aflată pe teritoriul satului Curcubeu, din comuna Balta Doamnei, pe vremea lui Ceaușescu, dar și vreo zece ani după Revoluție, ferma de fazani livra peste hotare, în Italia, mii de păsări. Carnea este una renumită în restaurantele cu specific. Acum, în lipsa comenzilor din partea italienilor, ferma s-a reprofilat pe solicitările de repopulare a fondurilor de vânătoare private și ale RomSilva, dar și pentru comenzile venite din zona hotelurilor și restaurantelor. 

Anul acesta, peste 10.500 de fazani își așteaptă cumpărătorii. Începând cu 15 octombrie, aproape 8.000 de păsări vor fi livrate către fondurile private de vânătoare și pentru popularea cu fazani a fondurilor RomSilva. 

„Ferma poate livra fazani și către persoanele fizice interesate, programul de lucru al centrului de desfacere fiind zilnic între orele 8.00 - 16.30. Pentru cei interesați este pus la dispoziție și un număr de telefon 0244. 469.330. Prețul este cuprins între 40 - 45 de lei, în funcție de vârsta fazanului”, ne-a declarat tehnicianul silvic Dan Horia Constantin, șeful Fazaneriei Gherghița, unitate de producere a puilor de fazani, de creștere și valorificare a acestora. 

 

Ferma de la Gherghița detine o suprafață de teren de 25 ha pe care se afla sediul crescătoriei de fazani, hala de incubație și camera de depozitare a ouălor, hale de creștere a puilor de fazani, filtru sanitar, magazii, padocuri de reproducție, voliere de stocaj cu o suprafața de 8 ha pentru creșterea puilor. Pentru o persoana care nu este familiarizată cu o astfel fermă încă de la intrare va avea o surpriză. Fiecare persoană trece printr-un filtru sanitar-veterinar, pentru eliminarea riscurilor de contaminare a păsărilor. Frumusețea fazanilor merită însă o astfel de experiență. Cât vezi cu ochii se întind padocurile pline cu păsări. 

Cunoscătorii în materie culinară știu că preparată cum trebuie, carnea de fazan, lăsată la fezandat, este fragedă, gustoasă și nu are colesterol. În restaurantele de lux, o friptură din carne de fazan, alături de sos consistent din fructe exotice sau alături de peltea de coacăze roșii, poate ajunge și la 130 de lei.