poluare

Mirosurile de ouă clocite și varză stricată emanate, fără încetare, i-au adus la disperare pe oamenii care locuiesc în zona din apropierea Rafinăriei Vega.

 

„Nu mai putem respira. Miroase îngrozitor a ouă clocite și a butan. Aerul este irespirabil. Dacă noi adulții nu putem respira, vă gândiți ce se întâmplă în cazul copiilor? Am reclamat tot timpul situația și nu s-a întâmplat nimic. Nu mai putem. Suntem disperați”, ne-a reclamat un locuitor din zonă.

Disperați de situație, localnicii au trimis sesizări peste tot, în speranța că autoritățile vor lua măsurile necesare, însă de fiecare dată, spun oamenii, au primit același răspuns: nu există poluare.

„Este îngrozitor ce ni se întâmplă! Suntem captivi în propriile case pentru că nu putem respira”, ne-a reclamat un alt cetățean din zonă.

 

Curios sau nu, la ora la care ni s-a semnalat incidentul (15.41), stațiile de monitorizare a aerului din Ploiești PH4 și PH5 nu funcționau, în sensul că nu precizau mai mulți indicatori referitori la emisiile din atmosferă.