prognoza meteo ploi vânt munte

Meteorologii au emis astăzi o informare cu privire la faptul că începând de astăzi, de la ora 17.00, până mâine la ora 10.00, sunt posibile ploi, în special în zona de munte.

 

În intervalul menţionat, cantităţile de apă vor depăși pe arii restrânse 20...30 l/mp și izolat 40 l/mp, îndeosebi în zona Carpaților Occidentali și în vestul Carpaților Meridionali. Vor fi mai ales averse, însoțite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. 

ANM a anunțat astăzi și prognoza meteo pe următoarele două săptămâni. Astfel, „în prima săptămână a intervalului de prognoză maximele diurne se vor menține, relativ constant, în jurul unei valori medii regionale de 31 de grade, în timp ce minimele nocturne vor fi de 15...16 grade”, potrivit ANM. Pentru cea de a doua săptămână, când vor fi reluate și cursurile la unitățile de învățământ, pentru anul școlar 2016 - 2017, se va manifesta o scădere a regimului termic, ce va determina, la sfârșitul celor două săptămâni (18 septembrie), temperaturi maxime de 26 de grade și minime de 13 grade.

 

„Probabilitatea pentru ploi izolate, trecătoare, va fi mai mare pe 13 septembrie și, din nou, în intervalul 15-17 septembrie, iar în celelalte zile din intervalul de prognoză va fi foarte redusă”, mai precizează meteorologii.