ioana condea

Ioana Condea, tânăra din Poiana Câmpina, transformată în legumă după o bătaie cruntă primită de la proxenetul ei, a ieșit din comă. Fata, care se află în continuare într-un spital din Germania unde a fost internată în stare gravă în urmă cu mai bine de doi ani, este conștientă, merge în cărucior, își poate mișca o mână, dar nu vorbește.  Mama fetei, Grațiela Condea a povestit că și-a vizitat fata în urmă cu o lună și că a găsit-o mult mai bine față de starea în care a lăsat-o în iarna acestui an. Șansele ca Ioana să-și revină sunt foarte mari, deși inițial medicii nu i-au dat nicio șansă.

 

"Nu vorbește, dar este conștientă. Știu asta pentru că am verificat. Răspunde la întrebările pe care i le pun dând din cap în semn de da sau nu. Am verificat să văd dacă memoria ei a fost afectată, însă a răspuns foarte bine și la acest test. I-am zis că este ziua lui David, băiețelul ei. I-am dat o dată greșită, iar ea a dat din cap în semn că nu, iar când i-am dat data corectă, a dat din cap afirmativ. În plus, atunci când i-am zis că plec în România, pentru că nu mai puteam să stau în Germania, Ioana a înfipt mâna în mine și a dat din cap să nu plec. Este greu, dar nu am cum să stau tot timpul cu ea. Dacă aș avea unde să locuiesc în Germania, ar fi bine, dar nu am bani să plătesc cazare pe termen lung. Știu că fata mea este îngrijită bine acolo și asta mă face să sper că totul va fi bine. Sunt bucuroasă că Ioana merge singură cu căruciorul, împinge cu o mână de roată și se deplasează. Este o minune", spune Grațiela, mama Ioanei Condea.

Femeia vrea acum să strângă bani pentru a merge din nou în Germania, și asta pentru că în octombrie Ioana împlinește 23 de ani, iar mama ei ține neapărat să-I fie alături măcar în acea zi.

Cât despre Robert Tănase, bărbatul care i-a nenorocit fata, Grațiela Condea nici nu mai vrea să audă. Ea spune că agresorul se află în închisoare, în Germania, unde a fost condamnat la opt ani de detenție.

 

"Este puțin, o pedeapsă mult prea mică pentru ceea ce a făcut el. A nenorocit un om, dar altceva nu am ce să fac. Și acum îmi este frică să nu se întoarcă, să nu-i facă ceva Ioanei," spune Grațiela. De fapt acesta este și motivul pentru care femeia refuză să dea date referitoare la orașul în care se află clinica unde este tratată Ioana, iar precauția ei este justificată în totalitate. Nu este exclus ca Tănase să fi avut complici, iar cei rămași în libertate ar putea să o caute pe fată pentru a-I face din nou rău.

Citește și: Povestea cutremurătoare a unei prahovence bătute de proxeneţi în Germania

Reamintim că în urmă cu doi ani, Ioana Condea a fost găsită în stare de inconștiență și cu multe răni pe corp în camera unui motel din Koln. Fata se prostitua în Germania, sub protecția acestui Robert Tănase și a soției acestuia, o fată tot din Prahova, fostă colegă de liceu cu Ioana. În urma anchetei, polițiștii germani au stabilit că proxenetul este autorul faptei, o bătuse pe Ioana pentru că aceasta ar fi refuzat să întrețină relații sexuale cu el. Din vara anului 2014, Ioana s-a aflat în comă, o rană în zona capului fiind cea care i-a pus viața în pericol.