gradinita ploiesti 38

Cu două săptămâni înainte de începerea anului școlar 2016 - 2017, atât reprezentanții Inspectoratului Județean Prahova, cât și ai instituțiilor cu atribuții de control, vor efectua verificări la toate unitățile de învățământ din județ.

 

Controlul va viza mai multe aspecte, pe de o parte starea în care se află școlile din județ și siguranța pe are o oferă elevilor, cât și gradul de capacitate al acestora. 

Potrivit reprezentanților IȘJ Prahova, controalele vor demara la 1 septembrie și în funcție de rezultatele acestora, unitățile de învățământ vor fi autorizate sau nu. 

 

La Ploiești, situația rămâne neschimbată în cazul Grădiniței 38, care funcționa într-o clădire cu pericol de risc seismic. 

Citește și: O grădiniţă din Ploieşti riscă să fie închisă

Clădirea prezintă fațada deteriorată, bucăți din tencuială fiind desprinse, iar numărul de preșcolari înscriși (155) era cu mult prea mare comparativ cu suprafața clădirii.

Totodată, se vorbește și de faptul că, la fel ca și anul trecut, câteva unități de învățământ din municipiu vor funcționa cu autorizație provizorie.