masa elevi

Peste 450 de copii figurează în programul pilot al Guvernului prin care se oferă o masă caldă la școală. 

 

Proiectul pilot aflat în dezbatere prevede acordarea, în anul școlar 2016 - 2017, cu titlu gratuit, a unui supliment alimentar sub forma unei mese calde/ pe zi. 

Valoarea pachetului alimentar ar urma să fie de șapte lei/zi/elev. Suma include produsele alimentare, precum și cheltuielile de transport. 

„În Prahova figurează ca unitatea de învățământ inclusă în acest proiect pilot Școala Generală cu clasele I-VIII Valea Plopului, comuna Posești, iar ca număr de beneficiari sunt 451 de elevi”, a susținut Ludmila Sfârloagă, vicepreședintele Consiliului Județean Prahova, care a precizat că numărul de beneficiari îi cuprinde și pe elevii de la Școala din comuna Posești. 

 

Programul pilot de la nivel național include 22 de unități de învățământ, dintre care 15 sunt din mediul rural și șapte din urban. Astfel, școlile din mediul rural unde se va derula programul pilot  sunt din județele Dâmbovița, Călărași, Constanța, Arad, Vaslui, Bistrița-Năsăud, Teleorman, Brașov, Prahova, Caraș-Severin, Giurgiu, Hunedoara, Cluj și Tulcea, iar unitățile din mediul urban sunt din Iași, Constanța, Cluj, Harghita, Timișoara și Slobozia, precum și din Sectorul 5 al Capitalei.

În prezent, la nivel național, elevii preșcolari și școlari beneficiază de lapte, corn și un măr.