bloc sinaia

Un bloc din Sinaia a devenit cunoscut în toată România datorită modului în care locuitorii sunt racordați la sistemul de alimentare cu gaze. 

Potrivit digi24, blocul pare un omagiu adus ţevilor galbene de gaz. Locatarii recunosc: aspectul a fost ultima prioritate a celor care au făcut lucrarea.

Locatar: „Aparent e urât sau poate şi riscant. Dar astea sunt conjuncturile, aşa putem”.

De cealaltă parte, specialiştii spun că ţevile sunt montate corect, mai ales că numărul utilizatorilor este unul destul de mare.

În ceea ce priveşte siguranţa, oamenii nu au de ce să îşi facă griji.

Locatar: „De siguranţă nu ştiu, atâta timp cât sunt făcute de cei de la gaze, presupun că sunt făcute cu simţ de răspundere”.

Sunt însă şi persoane care se plâng că din cauza ţevilor montate pe exterior nu au avut voie să facă nicio modificare în apartamente.

Locatar: „Noi când ne-am mutat aicea voiam să umblăm să obţinem aprobare, având şi copiii, să ne extindem, din cauza ţevilor, n-am putut.”

Reprezentanţii companiei de gaz care a aprobat proiectul spun că lucrarea a fost realizată cu acordul locatarilor.

Distrigaz Sud Reţele: Aşa au cerut locatarii

„Aceste instalaţii de gaze au fost montate la exteriorul blocului la cererea expresă a locatarilor, începând cu anul 2000, iar normele tehnice în vigoare la acea dată permiteau acest tip de lucrări”, precizează firma Distrigaz Sud Reţele pentru Digi24.

Nu este singurul bloc din Sinaia la care ţevile de gaze au fost montate pe exterior. E însă, blocul cu cele mai multe astfel de branşamente.  

sursa: digi24

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău