catalin homor cnadnr

Centurile ocolitoare pentru Comarnic și Bușteni, care vor ajuta la fluidizarea traficului pe DN1 spre stațiunile montane, vor fi gata în 2018, a spus directorul general al Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România, Cătălin Homor, în cadrul emisiunii „În fața ta” de la Digi24.

 

„În prezent avem în procedura de achiziție două variante ocolitoare: varianta ocolitoare Comarnic și varianta ocolitoare Bușteni. În septembrie vom avea finalizate procedurile de achiziție publică, vom avea un constructor pentru cele două variante ocolitoare. Urmează o perioadă de proiectare, se suprapune foarte bine cu sezonul rece în care oricum nu s-ar fi lucrat, și începând cu noul sezon de construcție, martie-aprilie, în funcție de vreme, se va începe lucrarea. Termenul de execuție este de 12 luni. În 2018 vom avea aceste centuri ocolitoare”, a declarat Cătălin Homor duminică, în emisiunea „În fața ta”, la Digi24.

Acesta a precizat că soluția autostrăzii care va fi terminată în 2021 nu a fost abandonată.

„Nu a fost abandonată soluția autostrăzii. În momentul de față Comarnic-Brașov e împărțită în cinci loturi. Primele loturi, loturile de extremă, loturile de capăt, au fost scoase la licitație pentru lucrări. La primul lot a fost anulată procedura de achiziție din diverse motive, lotul cinci se află în derulare și la sfârșitul lui august vom avea o finalizare, sper că și un constructor. Totul depinde de Comisia de evaluare. În varianta optimistă în care Comisia de evaluare desemnează un câștigător, acesta va avea patru luni la dispoziție să realizeze proiectul și în aprilie, sfârșitul lui martie, să înceapă lucrările acolo, lotul cinci, Râșnov-Cristian. Nu e un sector foarte mare, dar e un început. Autostrada va fi finalizată integral în 2020-2021. Dacă cineva spune că știe să o facă mai repede este nerealist”, a spus Homor.

Citește continuarea pe Digi24.ro

 

 

Viața Prahovei
  • Joi, 21 Septembrie 2017
  • De Roxana Tănase

Avarie Electrica în două zone din Comarnic

Furtuna din noaptea de miercuri spre joi a lăsat fără curent electric două zone din Comarnic, după ce mai mulți copaci s-au prăbușit pe linii. Codul portocaliu valabil în Prahova începând de...

Administrație
  • Miercuri, 20 Septembrie 2017
  • De Roxana Tănase

Grindina a făcut prăpăd la Comarnic. FOTO

Comarnicul se numără printre localitățile din Prahova cele mai afectate de căderile de grindină de azi-noapte. Potrivit primarului orașului, Sorin Popa, fenomenele extreme au distrus mai multe...