filtre apa de la robinet

După ce marți observatorulph.ro a publica un articol în care mai mulți cetățeni din Tinosu reclamau faptul că nu pot consuma apa de la robinet din cauza mirosului și gustului pregnant de clor, operatorul Hidro Prahova a transmis redacției un punct de vedere, dar și buletinele de analiză a apei din ultimele două luni. 

 

Citește și: Locuitorii din Tinosu nu pot consuma apa de la robinet

”Având în vedere solicitarea transmisă de către Observatorul Prahovean pe e-mail, în data de 9 august 2016, prin care solicitați un punct de vedere al SC Hidro Prahova SA cu privire la calitatea apei furnizate în comuna Tinosu, vă comunicăm următoarele: 

În conformitate cu legea nr. 458/2002 privind calitatea apei potabile modificată și completată cu legea nr. 311/2004, conform anexei 1 nr. 1, Tabel 3 - parametrii indicatori, valoarea clorului rezidual liber trebuie să fie cuprins între 0,1mg/l-0,5mg/l în rețeaua de distribuție a apei potabile și de cel puțin 0,5mg/l la ieșirea din stația de clorinare. 

 

În urma monitorizării de control a calității apei potabile, conform buletinelor de analiză valoarea clorului rezidual liber se încadrează în parametrii de potabilitate din legea 458/2002 pentru parametrul de clor rezidual. ”

buletin august

buletin iulie