candidati scoala politie vasile lascar

3615 candidați s-au înscris în acest an pentru examenul de admitere la Școala de Agenți de Poliție din Câmpina, care va avea loc la începutul lunii septembrie.

 

Candidații vor concura pe 700 de locuri puse la dispoziție pentru acest an de către Ministerul de Interne. Din totalul de 3615, 2304 sunt băieți, iar 1311 sunt fete. Anul acesta, MAI a aprobat cu 200 de locuri mai mul față de anul trecut când, pe 505 locuri s-au înscris 3200 de tineri din întreaga țară.

Pentru a fi declarați admiși, concurenţii la şcoala de agenţi de poliţie trebuie să treacă teste de alergare viteză pe o distanţă de 50 de metri, femeile trebuind să nu depăşească 8,1 secunde, iar pentru bărbaţi limita de timp fiind de 7,2 secunde. A doua probă fizică o reprezintă aruncarea mingii medicinale, femeile trebuind să arunce o minge cu greutate de două kilograme, iar bărbaţii cu greutate de patru kilograme pe o distanţă de cel puţin şapte metri, iar a treia probă fizică este cea de rezistenţă pe o mie de metri, care trebuie parcurşi în trei minute şi 45 de secunde de către candidaţii bărbaţi, limita de timp pentru femei fiind de patru minute şi zece secunde. În paralel, concurenții vor fi supuși unei contravizite medicale și psihologice. Doar dacă vor trece de aceste trei examene eliminatorii, candidații pot intra la proba scrisă care se va susține la o limbă străină la alegere și la limba română.

Anul trecut pe cele 505 locuri s-au înscris 3200 de candidați, pentru ca după probele sportive să rămână în cursă doar 2000 de persoane. După proba scrisă, punctajul cel mai mare a fost 83, iar cel al ultimului concurent admis – 54 (care a avut o medie la Bacalaureat de 9.06).