prognoza meteo doua saptamani

Meteorologii au anunțat o posibilă schimbare a vremii în zilele de 11 și 12 august, când instabilitatea atmosferică va fi accentuată. 

Potrivit prognozei ANM, vremea va fi caracterizată de temperaturi normale pentru această perioadă a anului, urmând a se înregistra temperaturi diurne de 30 - 32 de grade și minime de 16 - 18 grade, în medie.

„O ușoară încălzire, spre valori medii diurne de 33...35 de grade și minime în jurul a 18 grade, va avea loc pe 10 și 11 august. Dar în intervalul 12 - 14 august vremea se va răcori semnificativ, înregistrându-se valorii medii diurne de 26...28 de grade și nocturne de la 18 grade, în data de 12 august, în scădere spre 14 grade, la sfârșitul primei săptămâni de prognoză”, precizează ANM. La începutul celei de-a doua săptămâni, au anunțat meteorologii, va avea loc o ușoară creștere a temperaturilor medii diurne spre 30 de grade, valoare ce va caracteriza restul intervalului, fără variații semnificative, minimele urmând a se situa între 14 și 16 grade.

„Instabilitatea atmosferică va fi mai accentuată pe 11 și 12 august, când local vor fi averse, izolat posibil mai însemnate cantitativ. În rest, probabilitatea pentru ploi slabe, trecătoare, va fi foarte redusă”, precizează sursa citată.

La munte, valorile de temperatură se vor situa în general în jurul celor normale climatologic, cu o medie diurnă regională de 18 - 20 de grade.

„În perioada 11-13 august regimul termic va marca o scădere semnificativă, iar maximele diurne vor scădea spre o medie de 14 grade în data de 13 august, când și minimele nocturne vor coborî spre aproximativ 6 grade. În zilele următoare (14 și 15 august) vremea se va încălzi ușor, iar în intervalul 16 - 21 august nu vor fi variații notabile, media temperaturilor diurne se va menține în jurul a 18 grade, iar cea a minimelor nocturne va fi de 9...10 grade. În prima săptămână de prognoză zilnic vor fi averse, dar pe 11 și 12 august acestea se vor semnala pe arii mai extinse și vor fi, punctiform, importante cantitativ. În cea de-a doua săptămână, ploi de scurtă durată, slabe cantitativ, vor fi doar pe suprafețe restrânse”, se arată în prognoza ANM.