oi pajisti

Săptămâna trecută la Starchiojd, un conflict izbucnit între două persoane s-a terminat la spital. Totul a pornit de la faptul că unul dintre bărbați a trecut cu oile pe terenul celuilalt. 

 

Potrivit locuitorilor, între crescătorii de animale și proprietarii de terenuri există un conflict permanent pentru că Primăria ar refuza să pună în aplicare o hotărâre de consiliu local conform căreia ciobanii nu mai au voie să treacă cu animalele pe terenurile oamenilor.

Maria Ioana susține că unul din văcarii satului a ajuns la spital după ce a fost lovit de un cioban cu bâta, pe motiv că cel de-al doilea i-ar încălcat proprietatea.

Raluca Brezeanu, purtător de cuvânt al IPJ Prahova a declarat pentru observatorulph.ro că în urma incidentului a fost deschis un dosar de cercetare penală pentru vătămare corporală. Sesizare  a fost făcută pe 112, iar un echipaj de poliție s-a deplasat la fața locului, din primele cercetări rezultând că un bărbat care se deplasa cu oile a pătruns pe terenul altei persoane, de aici izbucnind conflictul.

 

Primarul comunei Starchiojd, Ahmed Gârbea, a declarat pentru observatorulph.ro că nu poate fi vorba de o neaplicare a hotărârii de consiliu local privind reglementarea încălcării terenurilor de crescătorii de animale, cu atât mai mult cu cât persoanele sunt înștiințate în permanență și verificate.

Mai mult decât atât, se pare că persoana care a ajuns la spital, este bărbatul care ar fi sărit la bătaie prima oară, pe motiv că i-a fost încălcată proprietatea. Conflictul ar fi unul mai vechi, victima (crescător de bovine), i-ar fi încălcat proprietatea celuilalt în trecut.