transbucegi

Drumul Județean DJ 713, cunoscut ca Transbucegi, care face legătura între Sinaia și județul Dâmbovița, va fi redeschis circulației la finele lunii septembrie.

 

Anunțul a fost făcut astăzi, în ședința Consiliului Județean Prahova, de către președintele CJ Prahova, care a anunțat că lucrările executate pe acest drum au fost aproape finalizate. 

Drumul Județean 713 a fost inaugurat în 2013, însă la scurt timp au apărut o serie de alunecări de teren în zonă, motiv pentru care s-a decis interzicerea circulației în zonă. Porțiunea pe raza județului Prahova a fost afectată în trei zone de alunecări de teren. Consiliul Județean Prahova a prevazut la începutul anului 2016 suma orientativă de un milion de lei pentru consolidarea drumului.

 

Citește și: Ce se întâmplă cu Transbucegi, drumul care duce la Piatra Arsă

„Am fost în zonă să analizăm siguranța circulației în zonă, dacă există sistemele de siguranță montate, dacă au fost montate indicatoarele. Am avut mai multe discuții și s-ar putea să-l finalizăm în luna septembrie - începutul lunii octombrie, cel târziu. S-a pus bineînțeles problema mentenanței, și din punct de vedere al deszăpezirii, și din punct de vedere al reabilitării pentru că, fiind vorba de un drum de munte, se deteriorează destul de ușor”, a susținut Bogdan Toader, președintele CJ Prahova.

Drumul județean, a mai precizat Toader, se află în garanție. Președintele CJ Prahova a mai anunțat că pe timpul iernii drumul județean va fi deszăpezit de către firmele din Dâmbovița, urmând ca toate cheltuielile legate de deszăpezirea celor șase kilometri de pe raza județului Prahova să fie suportate de Consiliul Județean Prahova.

Reamintim faptul că, în ciuda faptului că oficial drumul este închis, mulți conducători auto se încumetă să circule pe aici, pe proprie răspundere. De altfel, barierele montate în zonă, pentru atenționarea șoferilor, au dispărut de multă vreme.