petrache italia

Un prahovean în vărstă de 39 de ani, de fel din localitatea Valea Călugărească, a fost găsit mort în apartamentul său din comuna Copertino din Italia.

 

Rudele sale aflate în România sunt convinse că bărbatul nu s-a sinucis, dar nu au putere și nici bani să facă acum cercetări. Robert Tachea fost gasit cu o funie în jurul gâtului, vineri, pe 29 de iulie de una dintre colegele de apartament, și ea româncă.

Aceasta a fost cea care a alertat autoritățile, dar pentru bărbat nu s-a mai putut face nimic așa că medicii au declarat decesul.

La Valea Călugărească, acolo unde pe Robert îl așteptau fiica sa de 14 ani și o mamă bolnavă, se pun multe întrebări care, cel puțin până acum nu au și răspuns. Rudele victimei susțin că Robert nu avea absolute niciun motiv să-și pună ștrangul de gât.

 

Bărbatul luase legătura telefonic cu mama și cu fiica sa doar cu puține zile înainte de tragedie, iar discuția a decurs absolute normal. Bărbatul anunțase că urma să se întoarcă în țară spre sfârșitul lunii august, atunci când urma să-și serbeze și ziua lui de naștere.

Ar fi împlinit 40 de ani. În plus, Robert promisese că, atunci când va reveni în țară, se va ocupa de renovarea casei din Valea Călugărească.

Rudele sale spun că știau că Robert avea dese discuții cu cele două colege de apartament din cauza banilor de chirie, iar viața pe care o ducea în Italaia, de mai bine de opt ani, nu era dintre cele mai bune, dar de aici și până la sinucidere este cale lungă.

 

Pentru a rezolva problemele legate de anchetă, dar și de repatrierea trupului în Italia a plecat sora lui Robert. Mama și fiica bărbatului cer ajutorul tuturor celor cu suflet mare pentru că va fi nevoie de o sumă considerabilă de bani, mii de euro, pentru ca Robert să poată fi înmormântat în țară.

Familia trebuie sa strângă rapid trei mii de euro, numai pentru a plăti taxele către serviciul de medicină legală din Italia.

La acești bani se adaugă și cheltuielile de repatriere ale lui Robert. Mama bărbatului trăiește dintr-un ajutor social de 142 de lei. Pentru cei care vor să ajute, a fost deschis un cont: 

 

 IONESCU STEFANIA  RO 23 RZBR 0000060018286904 Raiffeisen Bank  Pentru Tache Robert