aglomeratie dn1

Sfârșitul de weekend va readuce aglomerația pe DN1. Poliția Rutieră recomandă șoferilor ca ruta alternativă DN1A.

 

UPDATE: La ora 13.40, Centrul Infotrafic a anunțat că, „din cauza numărului mare de autoturisme, circulația rutieră pe DN1 Ploiești – Brașov se desfășoară îngreunat în mai multe zone. Pe sensul de urcare, se circulă în coloană pe tronsoanele Nistorești – Comarnic și Sinaia – Bușteni, iar pe sensul către Capitală, între Predeal și Bușteni”. Începând cu ora 12.15, din pricina aglomeraţiei, a fost luată măsura devierii circulaţiei de pe DN1, dinspre Braşov către Valea Prahovei, pe DN1A Săcele – Cheia – Ploieşti.

La ora 09.15, Centrul Infotrafic a anunțat că „în cazul în care pe DN1 Brașov – Ploiești vor apărea în a doua parte a zilei probleme de fluență, reamintim automobiliştilor care se întorc de la munte către Bucureşti că pot utiliza ruta alternativă DN1A Săcele - Cheia – Vălenii de Munte - Ploieşti”, a anunțat Centrul Infotrafic din cadrul IGPR.

Polițiștii de la rutieră au lansat un set de recomandări și pentru prevenirea accidentelor rutiere.

 Conducătorii auto care se deplasează pe autostrăzi sunt sfătuiți: „să păstreze în mers o distanţă corespunzătoare, care să le permită să oprească în condiţii de siguranţă, să respecte limitele legale de viteză, să folosească luminile de întâlnire; să se asigure şi să semnalizeze când schimbă banda de circulaţie, să pună în funcţiune luminile de avarie când încheie o coloană care opreşte sau încetineşte brusc, să acorde prioritate la ieşirea din spaţiile de servicii și să nu circule sau să oprească pe banda de urgenţă, exceptând cazurile justificate. în cazul în care observă, la plecare, că numărul de autovehicule aflate în trafic este foarte mare, să aştepte până când intensitatea circulaţiei mai scade, a anunțat IGPR.

 

 

 

 

Auto-moto
  • Duminică, 24 Septembrie 2017
  • De Claudiu Vasilescu

Accident în Câmpina - două persoane rănite

Nicio zi fără accidente în Prahova. Două autoturisme au intrat în coliziune, în Câmpina. Accidentul s-a produs pe strada Griviței, la intersecția cu Bulevardul Culturii, din orașul Câmpina. În...