Afis

În perioada 14-24 iulie 2016 se desfășoară la Cocorăștii Mislii Tabăra Internațională de land-art, fotografie și film Noduri și Semne , ediția a opta, la care participă tineri artiști din România, Franța și Spania, organizată de Centrul Județean de cultură Prahova, Centrul Dramatic MYTHOS împreună cu Primări, consiliul Local, Centrul Cultural și Asociația de înfrățire Cocorăștii Mislii- Castanet- tolosan.

 

NODURI ȘI SEMNE este titlul unui volum de poeme aparținând marelui poet român Nichita Stănescu, iar tabăra poartă acest nume pentru că proiectul a fost lansat în anul 2009 în cadrul Festivalului artelor NICHITA LA ECHINOCȚIU, festival realizat de Teatrul Equinox și Centrul Județean de Cultură Prahova.

Tabăra este deschisă tinerilor artiști care au proiecte de land-art și care-și pot realiza aceste creații în cadrul natural generos de pe teritoriul comunei Cocorăștii Mislii.

Land-art este o tendință a artei contemporane care utilizează cadrul și materialele din natură (lemn, pământ, piatră, nisip, apă). Cel mai adesea, operele de land-art sunt realizate în mediul natural, de aceea sunt supuse eroziunii naturale, dispărând în timp și rămânând doar mărturiile fotografice.

 

Directorul și inițiatorul acestui proiect este regizorul Mihai Vasile care, alături de directorul Centrului Județean de Cultură Prahova, dl. Dragoș Grigorescu, de directorul Centrului Cultural din Cocorăștii Mislii, dl. Gabriel Neacșu și primarul localității, dl. Daniel Alexandru au asigurat, și pentru această ediție toate condițiile necesare unei acțiuni artistice de calitate.

Vernisajul expoziției de land-art va avea loc sâmbătă 16 iulie 2016, iar vernisajul expoziției de fotografie documentară, marți, 19 iulie 2016.