ramadan ploiesti mancare traditionala

Peste 100 de persoane au participat aseară la cina tradițională de Ramadan, organizată în curtea unei școli particulare din Ploiești.

Ramadanul este considerat luna smereniei, a pocăinței și a purificării corpului și sufletului. Timp de 30 de zile, musulmanii trebuie să postească din zori până la apusul soarelui.

 

mese


„Noi toți musulmanii trebuie să ținem post în această lună. Ce înseamnă postul? Să ne abținem de la mâncare, băutură și de la alte plăceri. De la răsăritul soarelui și până la apus nu putem mânca și să bem. Noi putem să mâncăm numai după ce apune soarele. Postul este pentru purificarea corpului și a sufletului. Trebuie să ne abținem și de la faptele rele”, ne-a spus Fehmi Cakar, profesor în cadrul proiectului LUMINA Educational Institutions și director al școlii particulare din Ploiești, unde, de 10 ani, predă Limba engleză.

„Să fii un om cât mai corect, cât mai modest și cât mai bun”, a explicat Fehmi Cakar conceptul de Ramadan.

ramadan ploiesti

Pentru al treilea an consecutiv, la Ploiești, a fost organizată o cină tradițională de Ramadan, la care au participat peste 100 de persoane, printre ei numărându-se și părinți care își au copiii înscriși la școala particulară din municipiu, dar și cadre didactice atât de la școală, cât și de la alte unități de învâțământ, fiind invitați și reprezentanți ai Inspectoratului Județean Școlar, precum și autorități locale.

ramadan ploiesti scoala


Cina tradițională de Ramadan a început la apusul soarelui, mai exact la ora 21.12, iar de pe mese nu au lipsit produsele tradiționale turcești. Supa din ciuperci, în care a fost presărat mărar, saray sarmasi, baklava – prăjituri aromate, cu miere, dar și mai multe feluri de mâncare din carne de vită și de miel. Nu au lipsit pâinile tradiționale, pe care era presărat susan, pilaful și specialele salate din vinete, dar și din ciuperci, condimentate.

 

supa ciuperci


Și cum Ramadanul este o sărbătoare a pocăinței, milosteniei și sacrificiului, până târziu în noapte, peste 100 de oameni au participat la cina tradițională gratuită organizată la Ploiești.

20160630 205443

 

spectacol

20160630 205636

ramadan