WhatsApp Image 20160627

Pădurea Voila, aflată la  granița dintre localitățile Câmpina și Șotrile, s-a transformat în ultimii ani într-o adevărată groapă de gunoi, unde localnicii, dar și turiștii sau proprietarii caselor de vacanță din zonă aruncă deșeurile menajere fără să-i oprească nimeni. Sute de saci plini cu resturi alimentare, PET-uri, deșeuri de la construcții și chiar și deșeuri medicale pot fi observate în pădure, în special în prăpastia formată pe marginea drumului în urma alunecărilor de teren care au avut loc exact la ieșire din Câmpina spre Șotrile, în urmă cu doi ani.

 

Mai rău este că aceste alunecări de teren au afectat chiar și drumul județean care duce spre Șotrile, dar nimeni nu pare să fie interesat de repararea acestuia. De doi ani o porțiune din asfalt s-a prăbușit odată cu viitura formată în urma precipitațiilor abundente care a dus cu ea o mare parte din zidul de susținere care proteja șoseaua. Pădurea Voila, mai ales zona din imediata apropiere a Spitalului de Psihiatrie este unul dintre locurile preferate de câmpineni pentru ieșirile la iarbă verde, doar că, ceea ce rămâne în urma acestora lasă mult de dorit.

Localnicii spun că nu de multe ori au văzut chiar și mașini cu numere de București din care au fost descărcați saci cu deșeuri, cel mai probabil fiind vorba despre proprietarii caselor de vacanță care nu vor să facă un efort și să-și transporte resturile măcar până la prima habă de gunoi.

Singurii „paznici” ai pădurii sunt doar câțiva copaci pe tulpina cărora au fost lipite afișe în care turiștii sunt avertizați că aruncarea deșeurilor este strict interzisă, avertismente care, așa cum se poate vedea din imagini, sunt ignorate.