piscina campina

Situație incredibilă la Câmpina, acolo unde în această vară, copiii nu vor avea unde să-și petreacă zilele toride de vară. În acest sezon estival niciuna dintre piscinele descoperite din localitate nu va fi deschisă publicului. Se întâmplă acest lucru pentru că ștrandul aflat în administrarea Casei Tineretului, instituție care aparține de Consiliul Local Câmpina, este în paragină și nu mai poate primi, în starea în care se află, avizele necesare de la instituțiile de control. 

 

Cea de-a doua piscină, cunoscută în localitate drept ștrandul de la Casa de Cultură,  aparține acum unei societăți private, care a decis încă din vara anului trecut, să nu o mai deschidă. În momentul de față, la Câmpina mai funcționează un singur ștrand, cel acoperit, dar acesta este are un caracter aparte, didactic, fiind destinat cu precădere cursanților care se inițiază sau fac performanță în înot.

De ce nu se deschide ștrandul de la Casa Tineretului

Faptul că acest ștrand descoperit va rămâne închis în această vară ține doar de lipsa de implicare a administrației locale. Deși în toamna anului trecut un investitor privat a venit cu o idee concretă către Consiliul Local Câmpina căruia i-a propus o asociere în participațiune, cu oferta clară de a investi aici 70.000 de euro, proiectul nu s-a concretizat. Consilierii au considerat că ștrandul administrației locale nu poate fi înstrăinat și nu poate fi transformat într-o oază de lux unde copiii săraci din Câmpina să nu-și poată permite să plătească bilet de intrare, așa că au refuzat oferta. Au fost discuții atunci cum că Primăria și Consiliul Local se pot implica și pot investi fonduri de la bugetul local pentru a igieniza și moderniza plaja și bazinul, doar că totul a rămas la nivel de discuții, subiectul fiind închis încă de la sfârșitul anului trecut. În bugetul local nu este prevăzută nicio sumă pentru reabilitarea Ștrandului Casei Tineretului în acest an. În paragină, cu bălăriile mai înalte decât piscina, cu toalete și dușuri vechi din anii 80, fără o plajă amenajată pentru șezlonguri, fără posibilitatea de a angaja un salvamar sau personal care să se ocupe de administrare, ștrandul va rămâne închis pe o perioadă nedeterminată.  Singurii care au de suferit sunt tot copiii săraci din Câmpina, dar nu numai ei, care sunt nevoiți acum să se deplaseze în alte localități, acolo unde funcționează piscine private, pentru a avea parte de câteva ore de distracție în apă.