concurs sala sporturilor michelin

În ciuda temperaturilor ridicate, sute de copii, alături de părinți, au venit la Sala Sporturilor pentru a participa la „Zilele Siguranței Rutiere Michelin”.

 

Participanții la manifestare, de toate vârstele, dar în special copii, au avut parte de numeroase surprize din partea Michelin. Pe lângă concursurile de biciclete ori de concursul de machete pentru liceu, ploieștenii de toate vârstele au fost invitați să pedaleze pe biciclete statice pentru a aduna ... kilometri de siguranță, care ulterior se vor transforma în proiecte pentru Ploiești. Mai exact, organizatorii vor suporta costurile pentru amenajarea unor treceri de pietoni în municipiu.

Dincolo de entuziasmul copiilor, care s-au întrecut pe traseul de biciclete, șase licee din municipiu au participat la un concurs mai aparte, unde, prin folosirea imaginației, au propus soluții noi de trafic. Macheta declarată câștigătoare va putea obține un premiu special pentru liceul din care fac parte concurenții.

 

Concursul se va desfășura astăzi până la ora 18.00, când vor fi premiate și cele mai frumoase machete ale liceenilor din Ploiești.

concurs sala sporturilor

 

20160618 110539

Alin Ene este un adolescent participant la concursul de machete. Alături de colegii lui de la Colegiul Elie Radu din Ploiești a venit la concurs cu o mașină în miniatură care poate să ocolească obstacolele și să urmeze un traseu bine definit. „Pe viitor oamenii se vor urca în astfel de mașini și, astfel, nu se vor mai produce accidente. Aceasta este mașina viitorului”,ne-a povestit Alin, mândru că alături de echipa sa participă la concurs cu un proiect inovator.

masina viitorului

 

Alexandru Marian Angerian, elev în clasa a IX-a la Colegiul Toma Socolescu visează că, pe viitor, copiii vor merge la școală în telegondole. Acesta a propus, alături de mai mulți colegi proiectul „Bulevardul Viitorului”, care, spune el, poate fi traversat, pentru evitarea accidentelor, cu ajutorul unor scări rulante.

macheta