casula ion tomescu

Informații despre viața internă a Școlii de Agenți de Poliție din Câmpina, despre viața elevilor care au învățat aici, despre profesorii care au predat aici, dar și despre polițiști în general au fost salvate pe suporturi informatice și ascunse sub pământ, într-o capsulă a timpului care nu va putea fi deschisă de nimeni timp de 43 de ani.

 

Singurii care vor avea acces la aceste informații vor fi directorii unității de învățământ din anul 2043, și doar ei vor putea să facă publice datele ascunse în această capsulă a timpului. Acesta a fost ascunsă în pământ în mijlocul curții Școlii de Agenți de Poliție Vasile Lascăr din Câmpina, în primăvara acestui an, în cadrul unei ceremonii. Interesant este faptul că cel ce va ocupa funcția de director al școlii peste 43 de ani va avea obligația să repete gestul, să salveze o serie de obiecte pe care să le ascundă în aceeași capsulă la care vor avea acces doar elevii și directorii unității din anul 2068 atunci când Școala va serba 100 de ani de la înființare.

"Anul acesta, de Ziua Politiei, a fost sigilata o capsula a timpului în care au fost introduse obiecte care țin de istoria și prezentul școlii. Pe supoturi informatice există date de la înființarea școlii, despre procesul de învățământ, despre dotarea școlii, despre viața internă a școlii, atât în ceea ce privește elevii cât și profesorii, dar și ceilalți polițiști și personalul civil. Această capsulă va fi desigilată în 43 de ani, când școala va împlini 75 de ani de la înființare cu rugămintea mea, care este înscrisă pe un pergament, către directorul de atunci, să se resigileze capsula cu alte obiecte care țin de istoria școlii și să se desigileze atunci când școala va împlini 100 de ani," a declarat Ion Tomescu, directorul Școlii de Agenți de Poliție de la Câmpina.

A gest impresionant a venit ca un ultimo cadou făcut acestei unități școlare din partea chestorului Ion Tomescu, cu doar câteva luni înainte de pensionare. 

 

capsula

capsula 3