terenuri agricole afectate inundatii ploi

Precipitațiile abundente din ultima perioadă, dar și grindina căzută în luna mai au afectat suprafețe mari de terenuri agricole din Prahova.

 

Cele mai mari suprafețe afectate sunt cultivate cu porumb și cu floarea soarelui, dar au apărut probleme și la culturile de toamnă.

Printre localitățile unde au fost semnalate culturi agricole afectate se numără Fulga, Tomșani, Colceag, Ciorani, Boldești Grădiștea și Baba Ana. Din cauza ploilor s-au înregistrat fenomene precum excesul de umiditate și băltiri. La Puchenii Mari există o înștiințare cu privire la faptul că grindina din luna mai a distrus folia unui solariu.

Pe lista culturilor agricole afectate de ploi se numără și orzul, orzoaica și grâul.

 

„Pentru obținerea despăgubirilor, procedura presupune ca fermierul să înștiințeze primăria, care centralizează toate datele, urmând să convoace comisiile pentru situații de urgență, comisii care efectuează deplasări pe teren pentru evaluarea pagubelor. Până la această oră, ne-au fost transmise înștiințări de la diverse localități pentru suprafețe care însumează peste 1.000 de hectare de teren agricol”, ne-a declarat Marian Marcu, directorul Direcției pentru Agricultură Prahova.