olimpici ploiesti premii diplome ploiesti

Elevii și liceenii ploieșteni, care au obținut rezultate deosebite la concursurile naționale și internaționale, au fost astăzi premiați la Ploiești.

128 de elevi și liceeni din Ploiești au reușit să obțină, în anul școlar 2015 – 2016, premii și mențiuni la faza națională a olimpiadelor școlare aflate în calendarul Ministerului Educației, dar și la olimpiade internaționale. Cu toții, alături de 88 de profesori, au urcat astăzi pe scena Teatrului Toma Caragiu din Ploiești, în ropote de aplauze, pentru a primii diplome și premi.

Dincolo de emoțiile unui astfel de eveniment, din start, trebuie spus că în spatele performanțelor obținute stau mii de ore de studiu. Vorbim de copii talentați. Mulți dintre ei au trecut deja de emoțiile primei olimpiade naționale sau internaționale, unde bătălia pentru primele locuri este riguroasă. Cu toții visează să-și definitiveze studiile la universități de prestigiu în țară sau în străinătate. Se vizează lucrând în cercetare sau urcând pe mari scene din lume. Privesc cu speranță spre viitor, iar atunci când vorbesc de domeniile în care au făcut performanță o fac cu multă pasiune. Nu sunt speriați de competiție. Zâmbitori, cu mult bun simț, dovedesc, prin rezultatele lor, că, în ciuda unui sistem educațional controversat, plin de scandaluri, mai există o șansă.

Maria Alexandru Tudose - clasa a VIII-a la Colegiul Național I.L Caragiale, Alexandru Zanca - clasa a XII-a la Colegiul Național Mihai Viteazul, Alexandru Băzăvan - clasa XI-a la Colegiul de Artă Carmen Sylva, Iulia Stanciu - clasa a VIII-a de la Școala Sf. Vasile, Alexandru Belu - VII-a la Colegiul de Artă Carmen Sylva și Șerban Alexandru Osman - clasa a XII-a la Colegiul Național Mihai Viteazul sunt numai câțiva dintre elevii și liceenii care au obținut performanțe la nivel național și internațional. Povestea lor este deja una de succes.

 

elevi olimpici ploiesti