pasaj suprateran ploiesti

Pasajul suprateran DJ 102 peste DN1B este singurul din țară de acest gen, valoarea totală a proiectului fiind de peste 55 de milioane de lei.

 

Astăzi, în jurul orelor 11.45, a fost deschisă circulația pe pasajul suprateran DJ102 peste DN1B, investiţie realizată cu fonduri europene. Mai întâi au fost oprite și dezafectate semafoare existente în intersecție. Polițiști de la Rutieră au dirijat apoi circulația autovehiculelor pe pasaj (sens giratoriu și bretelele de acces).

„După finalizarea operaţiunilor de înlăturare a semafoarelor, plasarea parapeţilor de tip New Jersey, finalizarea rigolelor şi a accesului pietonal, precum şi amenajarea terenului şi desfiinţarea variantelor de circulaţie provizorie, traficul în zonă se va desfăşura respectând marcajele orizontale şi semnele verticale de circulaţie amplasate conform proiectului tehnic avizat”, a anunțat Consiliul Județean Prahova.

 

Investiţia în pasajul suprateran, precizează sursa citată, a fost gândită în ideea fluidizării traficului în zona de nord a Polului de Creştere Ploieşti-Prahova, prin separarea traficului periurban de traficul naţional, este una de amploare, totalizând 55.090.599,08 lei, din care valoarea asistenței financiare nerambursabile 49.066.473,99 lei.

Pasajul are forma unei giraţii cu raza interioară de 40 m şi raza exterioară de51,50 m, calea inelară având lăţimea de 11,00 m. Pasajul înlocuiește intersecţia semaforizată existentă în trecut, asigurând legătura dintre DJ102 şi DN1B prin bretele de acces denivelate, deviind şi separând astfel fluxurile de trafic, respectiv traficul general de tranzit de cel comercial în zona de dezvoltare din partea nordică a municipiului Ploieşti și de cel periurban. Perioada de implementare a proiectului a fost de 42 luni de la data semnării contractului de finanțare.

La eveniment au participat reprezentanți ai Consiliului Județean Prahova și ai Primăriei Ploiești.

Zeci de autoturisme au parcursul la ora 11.45 pentru prima dată traseul pe pasajul suprateran, mai exact imensul sens giraturoiu suspendat.

Autoritățile au anunțat că de acum circulația dispre Păulești spre Ploiești se va realiza numai pe pasajul suprateran, respectându-se astfel una dintre regulile impuse ca vizează ca drumurile europene să nu se mai intersecteze cu drumuri județene.

autoturisme pasaj

pasaj paulesti

pasaj sens giratoriu bretele

pasaj suprateran

 

Administrație
  • Joi, 21 Septembrie 2017
  • De Roxana Tănase

Negociere directă pentru iluminatul public

De mai bine de două săptămâni la Ploiești nu asigură nimeni mentenanța iluminatului public. Până la finalizarea licitației, Primăria, prin RASP,  va demara o procedură pentru desemnarea unui...