curatenie plopeni

Un grup de tineri din Plopeni s-au organizat printr-un eveniment pe facebook denumit "Marea Curățenie", pentru a igeniza acele zone din oraș care aveau cea mai mare nevoie de curățire.

 

La eveniment au participat în jur de 20 de tineri înarmați cu manuși , lopeți și saci de gunoi și au redat naturii de la marginea orașului frumusețea cu care se lăuda înainte de marea urbanizare. Evenimentul a fost demarat de către un tânăr, locuitor al orașului Plopeni, care a ajuns la concluzia că un oraș frumos trebuie să fe și curat. Astfel, a atras după el și alții de seama lui și, prin intermediul rețelei de socializare, s-a dus vestea că sâmbătă, pe 21 mai, tinerii vor da un exemplu autorităților locale și vor igieniza orașul. Deși inițial pe facebook s-au anunțat peste 100 de participanți, la fața locului s-au prezentat în jur de 20, dintre care șapte au fost copii de 10-12 ani ce au învățat de la cei mai mari cum se face curățenia și cât e de important să o păstrezi. Participanții evenimentului s-au folosit de două tractoare care au dus gunoiul strâns în spații special amenajate. Au fost igienizate:  zona parcării de la intrarea în parcul industrial și balta din pădure.

Tinerii s-au declarat mulțumiți de rezultatul acțiunii lor și speră ca pe viitor să fie și alții care să li se alăture la astfel de evenimente.

curatenie-plopeni2curatenie-plopeni3curatenie-plopeni4curatenie-plopeni5curatenie-plopeni6

 

sursa foto: facebook