perste retras comercializare prahova

Alerta transmisă de DSVSA Ilfov scoate la lumină un adevăr crunt. Peștele infestat cu larve a fost distribuit în mai multe magazine, inclusiv în Prahova.

 

Peștele congelat din loturile suspecte urma să fie comercializat în perioada Sărbătorilor de Paști. Cu doar câteva zile înainte de Paște, distribuitorul a retras cantitățile de pește din loturile suspecte.

Alerta DSVSA Ilfov a venit însă pe 3 mai și de abia pe 12 mai a existat un comunicat de presă din partea ANSVSA.

 

Citește și: Tone de merluciu congelat, din Spania, infestat cu viermi

Autoritățile din domeniu susțin că, în baza listei de distribuție în magazine, a fost retras produsul de la comercializare încă de pe data de 28 aprilie.

Reamintim faptul că, ieri, ANSVSA a anunțat că „în urma efectuării examenului parazitologic, la probele prelevate din patru loturi au fost depistate larvele nematodului Anisakis în viscere, iar în probele din alte două loturi a fost decelată prezenţa larvelor parazitului atât în viscere, cât şi în musculatura dorsală şi cea abdominală. Conform procedurilor, operatorul a iniţiat procedura de retragere a produsului neconform, sub atenta monitorizare a inspectorilor din cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor judeţeană implicată în gestionarea alertei. Până la această dată, sub supravegherea inspectorilor sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor, s-a retras de la comercializare o cantitate de 3.840 de kg (1.578 de kg din loturile de produs cu localizare a parazitului la nivel muscular şi 2.262 de kg din loturile de produs cu localizare viscerală)”, a anunțat ANSVSA.

De precizat este faptul că există suspiciuni pentru șase loturi, în cantitate totală de 23.060 de kilograme, ANSVSA anunțând că acțiunea de retragere de la comercializare a produsului neconform este în derulare.