protest hale piete ploiestiZeci de comercianți de la piața de la Halele Centrale, dar și mai multe florărese au fost nemulțumiți de noua decizie, privind mutarea tarabelor pentru flori.

 

Totul a plecat de la faptul că ieri după-amiază tavanul de la piața de flori de pe platoul Halelor Centrale s-a prăbușit. Ca măsură provizorie conducerea SC Hale și Piețe a decis mutarea florăreselor în zona de parcare din spatele pieței.

Numai că zona de parcare, spun comercianții care au închiriat mese pe platoul de la Halele Centrale, este extrem de importantă pentru aprovizionare. „Se blochează accesul și nu vom mai putea aproviziona cu marfă tarabele.”, au susținut comercianții, care au încercat să găsească o soluție ca problema să fie rezolvată în beneficiul tuturor.

La rândul lor, florăresele au susținut că ar prefera să vândă flori într-o zonă apropiată de piata de flori, numai că acolo erau alți comercianți. „Aceea sunt de neclintit de acolo. Vrem să ne asculte directorul”, au spus oamenii care însă. la ora 14.30. în lipsa directorului Emanuel Ilie oamenii au vorbit cu directorul adjunct, însă decizia a fost fermă.

 

„Am decis ca tarabele de flori să fie în zona de parcare. Nu se mai modifică nimic”, ne-a declarat Emanuel Ilie, directorul SC Hale și Piețe, care a susținut că mutarea va fi provizorie, numai pe durata lucrărilor care au loc la piața de flori unde trebuie înlocuit tavanul.

Comercianții susțin însă că le este afectată activitatea și că, până la urmă, directorul SC Hale și Piețe trebuie să rezolve în alt mod situația, nu prin blocarea parcării.

scandal hale

 

 

scandal tarabe