cazuri ambulanta paste

Sărbătorile de Paști nu au fost unele fericite pentru toți prahovenii. Unii au ajuns la spital după ce au mâncat sau au băut prea mult alcool.

 

Pe primul loc în topul afecțiunilor care au dat bătăi de cap prahovenilor au fost cele digestive. Este vorba despre colici biliare, colici abdominale și ulcere biliare.

Pe locul II în topul afecțiunilor înregistrate în mini vacanța de Paște au fost afecțiunile cardio respiratorii. Mai multe persoane au făcut stop cardio-respirator, iar trei dintre ele au fost resuscitate și transportate la spital.

Pe locul III în topul afecțiunilor înregistrate în perioada 30 aprilie - 2 mai, au fost afecțiunile generate de consumul mare de alcool.

 

„În total, în mini-vacanța de Paște, la Serviciul de Ambulanță Prahova au fost înregistrate 1.176 de solicitări. În această periadă s-a acționat cu un număr de 248 de echipaje, dintre care 15 cu medici și 219 cu asistenți, șase pentru consultații la domiciliu și opt echipaje pentru transport”, a declarat dr. Daniel Nicolae, directorul Serviciului de Ambulanță Prahova.

Medicii de la SAJ au fost prezenți și la 14 accidente rutiere, în care au fost implicate 47 de persoane, însă, din fericire, în niciun eveniment rutier victimele nu au avut leziuni care să le pună viața în pericol.

Raportul de activitate al Serviciului de Ambulanță Prahova în perioada 30 aprilie - 2 mai 2016:

 

raport ambulanta activitate sarbatori paste