ciobani

Ca în niciun an, comerciații de carne de miel de la Halele Centrale se uită nedumeriți la cozile din fața standurilor cu mici și carne de curcan.

 

Oamenii veniți să vândă carne de miel, din Buzău și din nordul județului Prahova, nu înțeleg ce anume se petrece. Prețul la carnea de miel a rămas neschimbat, la fel ca anul trecut: 25 de lei/kg. Mai mult, pentru a avea vânzare, producătorii sunt dispuși să vândă carnea și la carcasă, nu neapărat mielul întreg. Numai că, lumea se înghesuie mai nou la standurile cu mici și carne de miel.

„Vindem și la kilogram. Mulți își cumpără un kilogram - două de poftă”, ne-a spus un comerciant care a venit de la Buzău convins că anul acesta va avea vânzare. Numai că, surpriza a fost mare.

„Am cumpărat carne de curcan că am înțeles că nu are colesterol și că are un nivel crescut de proteine”, ne-a spus un domn în vârstă de 63 de ani, care aflase despre beneficiile cărnii de la o emisiune TV. La un alt stand aveau căutare micii.

 

„Este 1 Mai și la iarbă verde merg micii pe grătar și mielul lăsat să pască liber. Pentru că e și Paștele vom lua la noi și niște ouă roșii și asta e. Sărbătorim și Paștele, sărbătorim și 1 Mai”, ne-a explicat un alt bărbat care prospecta prețurile.

carne miel

cozi carne curcan mici

 

 

Social
  • Miercuri, 18 Octombrie 2017
  • De Mihai Popescu

Toamna schimbă foaia. Prognoza meteo

Vremea neobișnuit de caldă din ultima perioadă va continua până duminică, temperaturile maxime înregistrate la Ploiești variind între 23 și 26 de grade. Începnd de săptămâna viitoare temperaturile...