serviciul de ambulanta prahova

Serviciul Județean de Ambulanță Prahova a suplimentat, începând de astăzi, numărul de echipaje pentru asigurarea asistenței medicale de urgență.

Medicii de la Serviciul de Ambulanță Prahova vor fi la datorie în perioada sărbătorilor. Toate concediile de odihnă au fost suspendate la Serviciul de Ambulanță Prahova, pentru asigurarea personalului necesar pentru intervențiile în regim de urgență.

„Dacă în perioadele obișnuite din an asigurăm o medie de 29 de echipaje/24 de ore, în perioada Sărbătorilor de Paște vom avea, suplimentat, încă cinci echipaje”, a declarat dr. Daniel Nicolae, directorul Serviciului de Ambulanță Prahova.

Medicii au lansat și un set de recomandări pentru această perioadă, iar totul se poate rezuma într-un singur cuvânt: cumpătare.

„Recomandăm cumpătare când vine vorba de consumul de alcool și consumul alimentar. Pentru cei care au probleme medicale recomandarea este să respecte medicamentația prescrisă de medic și să nu facă excese alimentare”, este sfatul directorului Serviciului de Ambulanță Prahova.

Fiecare persoană care sună la 112 trebuie să apeleze cu discernământ acest serviciu numai în cazul în care este pusă în pericol viața cuiva. De precizat este și faptul că, potrivit statisticii, dacă într-o zi normală de lucru, numărul solicitărilor este de 320 - 330, în zilele de sâmbătă și duminică sau în perioada sărbătorilor legale numărul de apeluri crește la o medie de 400, înregistrându-se aproape 100 de solicitări plus, unitățile de primiri urgențe și Serviciul de Ambulanță fiind singurele alternative în această perioadă pentru asigurarea asistenței medicale de urgență.