gradina zoo bucov

Totul a plecat de la faptul că în noua organigramă, aprobată de aleșii locali, nu se mai regăsesc posturile de paznici.

 

Prin urmare, cei 16 angajați care au figurat până acum ca paznici în zona „Plajă” au avut de ales: fie sunt de acord cu transferarea pe posturi de muncitori necalificați, fie intră în șomaj.

Muncitorii cred că o astfel de măsură nu este una prea corectă. Oamenii spun că au fost amenințați că dacă nu sunt de acord cu transferul vor fi dați afară. Mai mulți, angajații sunt nemulțumiți de faptul că sunt trecuți pe posturi de muncitor necalificat, fapt care le va influența și salariul.

 

„Noi nu am făcut altceva decât să aplicăm hotărârea 502 din decembrie 2015, care prevede modul de gestionare al câinilor fără stăpân, dar și crearea de noi posturi la adăpost. A fost solicitat acordul angajaților să fie transferați pe alte posturi, pentru că exista riscul să fie dați în șomaj, dacă nu erau de acord. Le înțeleg îngrijorarea, dar le-am spus că după ce vor fi transferați vor face calificare la locul de muncă. Salariul nu le va fi afectat. În acest moment aveau salariu minim pe economie, iar după ce vor face calificare vor avea salariu mai mare. În momentul de față nu mai există în organigramă postul de paznic. Noi vom reveni cu un nou proiect în ședința de Consiliu Local pentru stabilirea organigramei”, a declarat Laura Moagher, directorul Parcului Memorial Constantin Stere.