primaria campina

Anchetă la Primăria din Câmpina. Polițiștii din cadrul Serviciului pentru Investigarea Criminalității Economice (SICE) au fost marți la sediul primăriei unde au solicitat o serie de documente care au legătură cu mai multe licitații organizate de administrația publică locală.

 

UPDATE Ce spune Poliția despre ancheta din Primăria Câmpina

Poliția Prahova confirmă informația publicată de observatorulph.ro, conform căreia la sediul Primăriei Câmpina are loc o anchetă care vizează mai multe contracte derulate de această instituție în ultimii ani. Conform Biroului de presă al IJP Prahova, „Poliția face verificări asupra anumitor aspecte legate de activitatea autorităților locale din municipiu Câmpina, în urma publicării în mass media locală a unor articole în care erau prezentante informații referitoare la modul în care au fost încheiate unele contracte de achiziții în plan local."

În plus, reprezentanții Poliției Prahova s-au interesat și de casa pe care primarul Horia Tiseanu o construiește în cartierul Muscel din localitate, pe numele fiului său cel mic, susțin surse din cadrul Primăriei Câmpina. Întâmplător sau nu, Tiseanu nu se afla la sediul instituției, la momentul controlului.

Conform acelorași surse, reprezentanții SICE au solicitat documentele care au legătură cu achiziționarea autoturismului Opel Insignia, dar și cu licitația care a avut loc pentru câștigarea proiectului de amenajare a parcului Durbac. Pe lângă acestea, polițiștii au cerut toate actele, inclusiv hotărârile de consiliu local, care privesc modalitatea în care bazinul didactic a ajuns să fie administrat de societatea Gercom. Pe de altă parte, aceleași surse citate au precizat că doi dintre cei trei polițiști care au descins ieri la Primăria Câmpina, s-au deplasat în cartierul Muscel, o zonă rezidențială de lux a orașului, unde actualul edil a început construcția unei vile pe numele fiului său cel mic (minor).

Problema autoturismului Opel a fost pe larg dezbătută în presa județeană și nu numai. Pe scurt, la începutul anului 2015, Primăria Câmpina achiziționează această mașină cu suma de 28.000 de euro special pentru Poliția Locală. Opelul a fost cumpărat doar în acte pentru această instituție aflată în subordinea Primăriei, pentru că autoturismul a fost condus o bună perioadă de timp chiar de Horia Tiseanu. Edilul a fost nevoit să renunțe la limuzină în urma unui control al Curții de Conturi care a solicitat în mod expres ca Opelul să fie folosit de instituția pentru care a fost cumpărat. Pe de altă parte inspectorii Curții de Conturi au ridicat și problema prețului, mult prea mare față de cel al pieței. S-a aflat astfel că s-a ajuns la suma de 28.000 de euro din cauza unor dotări speciale, care au majorat costul final cu 11.000 de euro. Practic, autoturismul a costat 17.000 de euro, iar diferența a fost plătită pentru dotări de lux.

În ceea ce privește licitația pentru câștigarea contractului de reabilitare a parcului Durbac, observatorulph.ro a scris în repetate rânduri despre valoarea surprinzător de mare a acestor lucrări. 480.000 de lei fără TVA vor fi cheltuiți de la bugetul local pentru amenajarea unui teren de aproximativ 1300 de metri pătrați. Contractul a fost câștigat de societatea care aparține unui fost ofițer de poliție. Este vorba despre Cartagris Limited SRL Câmpina, reprezentată de fostul Comisarul șef Emil Manta, fost adjunct al Școlii de Poliție Câmpina, dar și fost director general administrativ al Academiei de Poliție Ioan Cuza din București.

Al treilea aspect anchetat de polițiști are în vedere bazinul didactic acoperit, inaugurat în anul 2012, pe vremea când premier era Emil Boc, iar ministrul Dezvoltării, Elena Udrea. Valoarea investiției a fost de 4,8 milioane de lei, finanțarea fiind asigurată de MDRT și Compania Națională de Investiții. Imediat după inaugurare, bazinul a fost dat în administrare unei societăți private, Gercom Service, iar de atunci scandalurile legate de "afacerile" care se desfășoară aici, s-au ținut lanț. În timpul controlului de marți, polițiștii au fost interesați să afle detalii legate despre asocierea dintre Primăria Câmpina și Gercom și de ce administratorul plătește doar 20 la sută din valoarea utilităților, și de ce societatea a beneficiat de scutirea de impozit pentru baza sportivă cuprinzând bazinul de înot, terenurile de tenis şi parcarea.