Curiacul

Două milioane de lei a costat reabilitarea unuia dintre cele mai frumoase parcuri din Prahova, însă nesimțirea unor câmpineni și indolența autorităților locale fac ca acest loc de petrecere a timpului liber să fie nefrecventabil.

 

Lacul Curiacul din Câmpina este acoperit pur și simplu de o pătură de dejecții, iar mirosul este insuportabil.

Mai grav este că exact în mijlocul lacului Curiacul a fost montată o fântână arteziană care nu face altceva decât să împrășite mizieria din lac. Parcul de lângă Fabrica de Ciorapi a fost inaugurat în toamna anului trecut, iar pentru reabilitarea zonei au fost alocat 1.344.282 lei (fără TVA) – modernizarea parcului şi aproximativ 69.000 lei (fără TVA) – fântâna arteziană, fonduri de la bugetul local.

 

Deși parcul este plin de copii, dar și de adulți care vin să facă sport în zona unde au fost montate aparatele de fitness, autoritățile locale nu par să fie interesate de halul în care arată luciul apei. Nu este pentru prima dată când acest aspect este semnalizat autorităților.

Cu puțin timp înainte de inaugurare parcului, Florin Constantinescu, reprezentantul societății care a executat lucrarea de modernizare a precizat că este la curent cu mizeria din lac, dar că este convins că vinovați sunt localnicii care deversează dejecțiile direct în apă.

UPDATE Viceprimarul orașului, Ion Dragomir, a declarat: "E clar că cineva nu este legat la canalizare și deversează direct în lac. O să trimitem pe cineva să vedem ce se întâmplă acolo"

VIDEO Cum arată lacul plin cu fecale

 

FOTO În parcul de pe malul lacului nu se poate respira de mirosul de dejecții

 
parc1
 
 
 
 
 

 

Administrație
  • Joi, 21 Septembrie 2017
  • De Claudiu Vasilescu

Unora le place să trăiască în cocină

Aproape că nu există zi în care să nu primim imagini de la ploieşteni, surprinse prin mai toate cartierele din oraş. Cele două din acest material sunt poze făcute la interval de trei zile. Câtă...