american staffordshire terrier 08

Doi tineri din Cornu și Câmpina au pus la cale o escrocherie cu vânzarea de câini de rasă. Ei solicitau diverse sume în avans, dar nu mai livrau "marfa".

 

Comunicatul IJP Prahova:

Joi, 14 aprilie, polițiștii din Prahova au efectuat două percheziții la domiciliile unor persoane bănuite de înșelăciuni prin anunțuri fictive pe internet. Două persoane au fost reținute.

 

La data de 14 aprilie a.c., polițiștii din comuna Cornu au efectuat două percheziții în Poiana Câmpina, la domiciliile unor persoane bănuite de înșelăciuni.

Din cercetări, a reieșit că bănuiții, în cursul lunii martie a.c., ar fi înșelat aproximativ 40 de persoane prin postarea pe internet de anunțuri fictive. Aceștia ar fi pretins că oferă spre vânzare pui de câine din rasa American Staffordshire Terrier, pentru care ar fi solicitat transmiterea în avans a prețului. Sumele pretinse variau între 200 și 500 de lei.

Polițiștii au ridicat de la domiciliile acestora unități informatice, telefoane și tablete despre care există suspiciunea că ar fi fost utilizate în actul infracțional.

Cei doi bărbați, în vârstă de 19, respectiv 24 de ani, au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați instanței de judecată cu propunere legală.