albine moarte

Viceprimarul comunei Măgurele a fost reclamat de un localnic că i-a ucis albinele prin stropirea pomilor cu substanțe chimice. 

 

Reclamația cititorului:

“Mica mea livada, se invecineaza cu o livada propietatea mamei viceprimarului P.Andrei iar acesta din urmă stropeste livada cu insecticide in momente si la ore nepotrivite, cand albinele sunt iesite la cules sau in zbor de curatire. Uneori ma anunta formal prin telefon, cu circa 1/2 ora inainte de a incepe stropitul si totul este fatal pentru albine. Din cauza acestui fapt am pierdut in doi ani 6 stupi din cei 10 pe care reusisem sa-i formez. La inceputul acestui an ,respectiv pe data de 16.02.2016 in plina zi insorita,cand albinele iesisera in zbor de curatire la cei 4 stupi care mi-au ramas,la auzul unui zgomot de atomizor, constat ca vecinul meu stropeste livada cu insecticide. Disperat am strigat la el sa inceteze stropitul insa drept raspuns obscen mi-a aratat degetul continuand sa stropeasca. “

Contactat telefonic, primarul comunei Măgurere susține că acest eveniment cu a avut loc așa cum susține cetățeanul și că îngrașământul folosit de viceprimar nu este insecticid, ci fungucid- suflat de cupru, care nu afectează în niciun fel sănătatea albinelor.

 

De asemenea, edilul a declarat că cetățeanul este anunțat de fiecare dată când urmează să aibă loc asemenea activități, printr-o scrisoare adresată personal și că sesizarea se dorește a fi o lovitură de campanie electorală.
foot cu caracter ilustrativ