ploi atentionare anm praf saharian

Până pe 11 aprilie vom avea parte de instabilitate atmosferică accentuată și ploi însemnate cantitativ. Nu scăpăm nici de praful saharian.

 

Atenționarea meteo intră astăzi în vigoare, la ora 11.00. Meteorologii au anunțat perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, în cursul zilei de astăzi, „în jumătatea vestică a teritoriului şi în zonele de munte, iar începând cu noaptea de sâmbătă spre duminică (09/10 aprilie), mai ales în regiunile sudice, centrale şi ulterior în cele estice. Cantităţile de apă vor depăşi local 20 l/mp şi izolat, îndeosebi în zonele de deal şi de munte, 40...50 l/mp. Ploile vor avea şi caracter torenţial şi vor fi însoţite de descărcări electrice şi izolat de grindină”.

Precipitaţiile prognozate pentru intervalul 08 - 11 aprilie 2016 în România pot antrena spre sol particulele de praf saharian, dar în concentraţii reduse, au anunțat meteorologii.

 

Atenționarea meteo este valabilă până pe 11 aprilie, ora 23.00

 

 

 

 

Eveniment
  • Miercuri, 20 Septembrie 2017
  • De Roxana Tănase

18 rachete antigrindină lansate în Prahova

Autoritatea pentru Administrare a Sistemului Național Antigrindină și pentru Creșterea Precipitațiilor a anunțat că au existat intervenții azi-noapte pentru combaterea grindinei. În mai multe...