biblioteca baicoi

Pentru pasionații de lectură și nu numai, Primăria Băicoi prin Biroul Cultură Bibliotecă și Sport pregătește o surpriză ce va fi gata la sfârșitul lunii aprilie: Biblioteca Orășenească Băicoi.

 

Situată, vis-a-vis de Casa de Cultură, la Liliești, pe strada Dorobanți, nr. 5, biblioteca găzduiește deja peste 35.000 de cărți din toate genurile, pentru toate interesele și categoriile de vârstă. Pe lângă acestea în dotările bibliotecii intră și șase calculatoare cu acces la internet de care oricine poate beneficia gratis. Astfel, fie că doresc să împrumute o carte, fie că vor un loc liniștit și plăcut unde să citească, băicoienii sunt invitați la bilbliotecă.

Citește și Spitalul de stat din Băicoi rivalizează cu clinicile private din București

 

Pentru elevi, reprezentanții Biroului Cultură și Sport, cu recomandările profesorilor de limba română de la școlile din oraș, au dotat instituția cu peste 700 de volume necesare la fiecare nivel de învățământ. Mai mult, în parteneriat cu școlile și grădinițele din localitatea noastră, aici se vor desfășura programe de învățare și pentru cei care acum descoperă Abecedarul, având la dispoziție videoproiectorul, CD-urile și DVD-urile cu care biblioteca este utilată.

Biblioteca Orășenească Băicoi va fi inaugurată în aprilie, în jurul datei de 23, Ziua Internațională a Cărții. Această sărbătoare a fost inițiată de UNESCO în scopul promovării lecturii, publicării și a drepturilor de autor, prima manifestare desfășurându-se în anul 1995. Data aleasă pentru a celebra această zi marchează trecerea în neființă a doi titani ai literaturii universale: William Shakespeare și Miguel de Cervantes, precum și a altor scriitori: scriitorul peruan Inca Garcilaso de la Vega (1616), poetul englez William Wordsworth (1850), scriitorul francez Jules Barbey d'Aurevilly (1889) și poetul englez Rupert Brooke (1915). În țara noastră, ziua de 23 aprilie a fost declarată în 2005 și Ziua Bibliotecarului din România.
sursa: Ziarul de Băicoi (redactor Ana Șinca)