destinatii prahova

Cei împătimiți de călătorii au posibilitatea să aleagă destinații cu adevărat speciale în Prahova.

Pentru cei care își doresc să nu-și petreacă weekend-ul în casă propunem astăzi mai multe destinații speciale din Prahova.

În topul destinațiilor recomandate figurează Valea Prahovei. Cascada Urlătoarea, aflată în apropierea orașului Bușteni, ar putea să fie una dintre destinații. Cascada este situată la altitudinea de 1100 de metri, pe traseul care duce spre Platoul Bucegi, pe Valea Jepilor.

 

cascada urlatoare

Turiștii pot să aleagă ca destinație și Platoul Bucegi. Formațiunile stâncoase din Masivul Bucegi reprezintă o atracție turistică de neuitat. Accesul este posibil cu telecabina sau pe jos, vara, pe traseul Valea Jepilor.

sfinxul din bucegi destinatie turistica

 

Dacă ajungeți la Sinaia nu uitați să vizitați Cazino Sinaia și Castelul Peleș, iar la Bușteni Castelul Cantacuzino este destinația perfectă.

Valea Doftanei – Nu ratați o vizită la Barajul Paltinu, unde peisajul este mirific. Lacul de acumulare este străjuit de copacii înalți. Pentru șoferii împătimiți, care au autoturisme puternice, drumul județean 102I, Câmpina – Valea Doftanei – limita județului, spre Brașov, care va deveni o alternativă la DN1, nu trebuie ratat. CNADNR a anunțat preluarea acestui drum cu intenția de modernizare.

barajul paltinu destinatie turistica

 

Slănic – este o zonă care nu trebuie să fie ocolită. Pentru turiștii care vin la Slănic recomandăm vizitarea Salinei Slănic, dar și Grota Miresei, care are în spate o poveste impresionantă. Muntele de sare a fost declarat rezervație și monument al naturii.

locuri vizitat grota miresei slanic