canalizare

Primăria Blejoi a semnat contractul pentru rețeaua de canalizare, investiția fiind suportată de la bugetul local.

 

Peste 800 de gospodării de pe străzile Ştiinţei, Deli Marcu (sat Ţânţăreni), Inului, Teleajenului (sat Ploieştori) şi Principală (Blejoi) vor avea, până cel târziu în 2019, reţea de canalizare a apei menajere la poartă.

Contractul a fost semnat pe 21 martie, la sediul Primăriei Blejoi, în prezenţa şefului administraţiei locale şi a conducerii companiilor NICONS şi PASIROM INTERACTIV, firmele specializate în asfel de lucrări care au câştigat licitaţia.

 

Constructorul are în sarcină executarea staţiei de epurare şi a tronsonului principal, în lungime de aproape 9,5 km.

“Este o invesțție pe care toți blejoienii o așteaptă de foarte mulți ani - a spus primarul Adrian Dumitru la semnarea contractului - şi care va rezolva cea mai spinoasă problemă a comunei. Le mulțumesc tuturor celor care au fost lângă mine pentru ca acest contract să poată fi semnat azi și să poată începe lucrările”, dând totodată asigurări blejoienilor că investiţia va fi extinsă pe toate străzile din comună, în etapele următoare ale mega-proiectului.

Până pe 20 aprilie, se aşteaptă ca cei doi constructori să înceapă organizarea de şantier şi lucrările efective la staţia de epurare. Tot în perioada imediat următoare, reprezentanţii Primăriei Blejoi vor organiza mai multe întâlniri cu cetăţenii care locuiesc pe străzile prinse în etapa I a proiectului pentru stabilirea de comun acord a unor măsuri menite să diminueze disconfortul pe care astfell de lucrări le generează (trafic rutier şi pietonal, parcări) în zona de lucru. Referitor la varianta de construcţie a proiectului, soluţia pentru care s-a optat este canalizarea clasică (gravitaţională), principalele avantaje fiind costurile mai reduse atât la mentenanţă, cât şi la construcţie, faţă de varianta prin vacuum. Conform procedurilor de achiziţie, invesţia a fost înregistrată pe SEAP în luna decembrie a anului trecut, contractul fiind atribuit pe 21 martie, la o valoare de 10.578.656,20 lei (fără TVA), sub cea estimată iniţial.
sursa: ziarul local al Primăriei Blejoi