prognoza meteo prahova

Meteorologii anunță că vremea se va încălzi treptat. Ploile se vor înregistra pe spații restrânse și vor fi slabe cantitativ.

Până în data de 1 aprilie, spun meteorologii, temperatura va crește treptat şi va atinge valori maxime, în medie, de 21 - 23 de grade Celsius şi minime de 6 - 8 grade Celsius. Pe 2 aprilie vremea se va răci, temperaturile diurne vor coborî spre 14 grade Celsius, iar cele nocturne vor fi de 3 - 4 grade Celsius. „Ulterior, în cursul celei de-a doua săptămâni de prognoză, regimul termic diurn se va încadra, în medie, între 15 și 18 grade, iar cel nocturn se va situa între 4 și 6 grade. Ploi, pe spații restrânse și slabe cantitativ, vor fi posibile cu precădere după data de 7 aprilie”, a anunțat ANM.

La munte, spun meteorologii, în primele zile de prognoză vremea se va încălzi treptat, de la valori medii diurne de 4 grade, până la 12 - 13 grade Celsius în data de 1 aprilie. „Apoi regimul termic diurn va marca o scădere, iar până la sfârșitul intervalului de prognoză nu va mai avea variații semnificative, urmând a se situa, în medie, între 6 și 8 grade”, se arată în prognoza ANM. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor, spun meteorologii, predominant ploi, va fi ridicată în ambele săptămâni de prognoză, însă cu precădere în intervalul 28 - 30 martie și, din nou, după data de 4 aprilie.