achitati

 

Doi afaceriști acuzați de procurori că au înșelat zeci de persoane din Valea Doftanei au fost achitați de Judecătoria Câmpina.

 

 

George Popa și Constantin Clinci, administratorii unei societăți de tip cooperativă de credit, acuzați de procurori că au înșelat zeci de persoane din Valea Doftanei, printre care și doi preoți, au fost achitați de Judecătoria Câmpina. Cei doi au fost trimiși în judecată, în anul 2014, sub acuzația de înșelăciune, iar, după doi ani de proces, au fost achitați pe motiv că „fapta nu este prevăzută de legea penală".

Concret, reprezentanții cooperativei de Credit Floreiul au convins zeci de persoane din zona Valea Doftanei să - și depună economiile la "banca " lor, cu promisiunea unei dobânzi mult mai mari decât cele pe care le oferea piața la acel moment. Oamenii naivi, în mare parte pensionari, s-au luat unul după altul și și-au depus banii la Floreiul.

 

 

Printre aceștia s-au aflat și preoții parohi de la Teșila și Trăisteni care au venit la această cooperativă cu banii parohiei strânși din donațiile enoriașilor, dar și angajați ai Primăriei din Valea Doftanei. Parohia din Teșila a depus suma de 28.000 lei, iar cea din Trăisteni, 7000 de lei.

 

În 2008 marea afacere din Valea Doftanei a început să dea rateuri, iar oamenii nu au mai putut să-şi recupereze banii din conturi. Preotul Florin Miron, fostul paroh din satul Teşila, a fost cel care a alertat autorităţile atunci când nu a mai putut să scoată banii din bancă pentru a plăti muncitorii care au lucrat la biserică.

 

 

Clinci şi Popa, cei doi reprezentanţi ai cooperativei incriminate, au fost acuzați  de înşelăciune şi complicitate la înşelăciune, iar acum au fost achitați.

 

Sentința dată pe 22 martie de Judecătoria Câmăina nu este defintivă, astfel că poate fi atacată cu recurs.