microbuze

Consiliul Județean Prahova a reacționat la dovezile observatorulph.ro și a amendat firmele de transport ce folosesc alte microbuze decât cele cu care au câștigat licitația.

 

Tragedia de pe centura Ploieștiului din 5 februarie, soldată cu moartea a cinci persoane și rănirea altor 28, nu s-ar fi produs dacă pe traseul respectiv nu ar fi circulat ilegal autobuzul plin cu navetiști care a intrat în basculantă.

Din păcate, folosirea altor microbuze sau autobuze decât cele cu care s-a câștigat licitația traseelor Consiliului Județean Prahova este o practică folosită frecvent de patronii firmelor de transport persoane care operează în județ.

Observatorulph.ro  a prezentat AICI dovada acestui fenomen extrem de periculos pentru călători, care se desfășoară sub ochii autorităților.

 

CONDIŢII INUMANE PENTRU NAVETIŞTII LA PLOIEŞTI

Motivul pentru care patronii firmelor de transport apelează la această metodă este unul economic. Mașinile noi cu care s-au câștigat traseele CJ Prahova scoase la licitație sunt folosite în realitate pentru onorarea unor contracte bănoase, încheiate cu diverse firme, multe din parcurile industriale din Prahova.

Astfel, prin cursele cunoscute drept convenții, marile companii din Parcul Industrial Ploiești asigură transportul angajaților la fabrici, iar mijloacele de transport respective trebuie să asigure un confort sporit acestora. Așa se explică de ce pe traseele interjudețene multe dintre microbuze și autobuze sunt vechi și fără dotări precum aer condiționat.

 

După ce observatorulph.ro a publicat mai multe dovezi că mulți dintre transportatorii din Prahova folosesc microbuze care nu se regăsesc pe lista celor cu care au câștigat licitația, reprezentanții Consiliului Județean Prahova au efectuat mai multe controale soldate cu sancționarea firmelor.

Vezi mai jos lista firmelor amenndate, transmisă de Consiliul Județean Prahova redacției noastre:

amenzi transportatori prahova

 

 

 

 

Auto-moto
  • Duminică, 22 Octombrie 2017
  • De Claudiu Vasilescu

Accident pe DN1A, la Cheia. Trafic îngreunat

Un nou accident rutier, în Prahova. Un autoturism a intrat în coliziune cu o cisternă încărcată cu lapte. Trei persoane au fost rănite, urmare a coliziunii unui autoturism cu o cisternă, pe DN1A, la...