precipitatii ploi ninsori meteo.jpg

Meteorologii au emis o nouă informare meteo, valabilă până mâine, la ora 11.00, pentru precipitații moderate cantitativ, ninsori la munte și intensificări ale vântului.

 

În intervalul menționat, spun meteorologii temporar vor fi precipitații îndeosebi în centrul, sudul şi estul țării. La munte va ninge, în zonele subcarpatice vor fi mai ales lapoviţe şi ninsori, iar în restul teritoriului vor predomina ploile.
„În sudul ţării cantităţile de apă vor mai depăşi, pe arii restrânse, 15...20 l/mp, iar la munte vor fi intervale în care ninsorile vor fi moderate cantitativ şi se va depune un nou strat de zăpadă. Vântul va avea intensificări temporare în special în regiunile vestice şi estice, unde la rafală se vor depăşi 45...50 km/h. La munte, la altitudini mari, mai ales pe parcursul zilei de joi, 24 martie, vor fi şi viteze de peste 70 km/h, iar zăpada va fi spulberată”, a anunțat ANM.

Potrivit sursei citate, „vremea se va menţine rece pentru această dată până duminică, 27 martie, iar valorile minime de temperatură vor deveni negative în jumătatea de nord şi pe arii restrânse în restul ţării. În noaptea de sâmbătă spre duminică, în depresiunile din estul Transilvaniei, valorile termice vor fi la limita gerului. Pe arii restrânse se va forma brumă”.