vant puternic prahova atentionare anm cod galben

Meteorologii au emis o nouă informare meteorologică pentru precipitații, ninsori consistente la munte, intensificări ale vântului, dar și o răcire accentuată.

Informarea meteorologică este valabilă începând de mâine, ora 09.00 până pe 24 martie, ora 18.00. Potrivit ANM, în acest interval se vor semnala precipitații în toată țara. „Vor fi ploi, iar începând din noaptea de miercuri spre joi (23/24 martie), în estul și în sud-estul Transilvaniei și în jumătatea de nord a Moldovei precipitațiile vor fi mixte. La munte vor predomina ninsorile, mai consistente în Carpații Meridionali și de Curbură”, se arată în informarea meteo

„În sudul, estul și centrul teritoriului se vor cumula, în special în data de 23 martie, cantități de apă de 15...25 l/m.p, iar local, mai ales în zona deluroasă, peste 30 l/m.p. Vântul va avea intensificări temporare, cu precădere pe parcursul zilei de 23 martie, în majoritatea zonelor, cu rafale de peste 55...60 km/h în regiunile sudice și la munte”, precizează sursa citată.

Valorile termice diurne vor fi în scădere, caracterizând, în cea mai mare parte a țării, o vreme rece pentru ultima decadă a lunii martie, au mai anunțat meteorologii.