prognoza meteo

După ce sâmbătă, ninsoarea căzută inclusiv la Ploiești a fost o adevărată surpriză pentru mulți, meteorologii au anunțat că, în perioada imediat următoare, vremea va fi în continuare capricioasă.

ANM a publicat astăzi prognoza pe următoarele două săptămâni, iar concluzia este una clară. Vremea va fi în continuare capricioasă. După ce sâmbătă a nins, începutul săptămânii a debutat cu o vreme caldă pentru această perioadă, cu temperaturi medii diurne de 15 - 16 grade Celsius. Nu renunțați la îmbrăcămintea groasă. Temperaturile vor scădea accentuat, până în jurul datei de 24 martie. „Apoi, vremea se va încălzi de la o zi la alta, primele zile ale lunii aprilie fiind caracterizate de o medie regională de 18 - 19 grade”, precizează sursa citată. Temperaturile minime vor scădea uşor şi vor deveni negative în data 26 martie. „În cea de-a doua săptămână de prognoză minimele nocturne vor creşte treptat şi vor ajunge la valori medii de 5...6 grade. Vor fi ploi pe arii extinse în intervalul 21 – 25 martie, când şi cantităţile de apă vor fi mai importante, mai ales pe parcursul zilei de 23 martie”, a precizat ANM.

La munte, „în prima săptămână regimul termic diurn va oscila, în medie, între 0 şi 4 grade, cu cele mai scăzute valori în 24 şi 25 martie, apoi vremea se va încălzi şi va ajunge la sfârşitul intervalului până la valorii medii de 9...10 grade”, potrivit ANM. Meteorologii susțin că, pe parcursul nopţilor se vor înregistra minime preponderent negative, de pânăla -7...-6 grade Celsius şi, abia la începutul lunii aprilie, acestea vor deveni uşor pozitive. „În intervalul 21-25 martie vor fi precipitaţii, predominant ploi la început, apoi mai ales ninsori, cu un maxim al acestora în jurul datei de 23 martie, când se vor semnala pe arii extinse, iar cantităţile de apă vor fi însemnate. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va creşte din nou după data de 29 martie”, a mai anunțat sursa citată.