laura serban

 

O câmpineancă, profesor de franceză, care a participat recent la un concurs pentru ocuparea postului de manager al Casei de Cultură Geo Bogza din Câmpina, acuză autoritățile că i-au cerut să reproducă mot a mot din legile pe care le-a avut ca materie de examen. Laura Șerban, de altfel și singurul concurent care s-a calificat pentru examenul scris, nu a obținut un punctaj suficient pentru a câștiga acest concurs.Ea a obținut 31 de puncte și ar fi avut nevoie de cel puțin 50 pentru a fi declarat admis. Într-o postare pe pagina sa de facebook, Laura Șerban a publicat un mesaj prin care le reproșează organizatorilor acestui concurs  că ar căuta "papagali", nu un manager de instituție publică.

Pai sa va spun eu de ce sunt atatea posturi vacante in administratia publica locala.... pentru ca ei cauta papagali si nu gasesc.
Am fost ieri la concursul pentru postul de Responsabil la Casa de Cultura. M-am pregatit pentru grila (e adevarat, nu era specificat asta), asa cum mi s-ar fi parut normal sa fie un astfel de examen la care bibliografia a constat in 4 legi insumand cateva zeci de pagini.... Cand.... Surprise : ei vroiau ca eu sa stiu acele legi PE DE ROST !!!! Mi-au dat 4 subiecte din aceste 4 legi, din care eu sa redau paragrafe intregi. Pai eu nu sunt papagal, domnilor din Primarie ! Eu stiu ce contin, in mare, legile, normal, as fi facut fata la un examen-grila, greseala mea ca am crezut asta, daca stiam ca vreti sa le recit, nu mai veneam ! 
Stii ce spune legea, stii unde o gasesti cand ai nevoie de ea... cam asa trebuie sa mearga lucrurile. Nu trebuie sa suplinim cartile, legile, hartiile, dictionarele.
„Noi vrem sa angajam responsabil", spun ei, dar nu, nu mi se pare ca vor. Daca ar fi vrut sa nu mai fie postul acela vacant, nu-l tineau de un an cu director interimar, fara sa organizeze concurs. Asa e in Romania, pe domeniu public nu te arde pe tine ca nu ai sef la casa de cultura. Ca nu iau ei acasa institutia. Dar daca erau patroni, imediat gaseau metode sa angajeze. Faceau o petitie, sa se dea grila, judecau un pic ce faceau... Dar asa.... „Stimati concetateni, iar nu s a ocupat postul.... Nu au fost papagali pregatiti".... Scuzati-ma ca nu am fost papagalul dvs, dati un search for parrots data viitoare cand mai organizati.
Si apoi, mai am o intrebare pentru domnii din administratia publica locala: de ce a trebuit sa predau un proiect de management daca postul nu era de manager, asa cum mi-ati specificat, ci de responsabil..... si unde este reglementat acest post?

Casa de Cultură din Câmpina este condusă de un an de un director interimar, după ce Florin Dochia, fostul director al instituției, s-a pensionat.

 

fb scandal concurs campina