prognoza meteo prahova

Vremea va fi mai rece decât în mod obişnuit în această perioadă a anului, cu o medie a temperaturilor maxime de aproximativ 8 grade, iar a celor minime de -2...0 grade, în general, a anunțat ANM.

Potrivit prognozei meteo, în intervalul 17 – 19 martie, regimul termic va marca o creştere, valorile diune vor depăşi uşor normele climatologice ale datei, atingând o medie de 14 grade, iar minimele nocturne se vor menţine în jurul valorii de 0 grade. „Pe 20 martie vremea se va răci din nou şi temperaturile vor scădea spre medii de 7 grade ziua şi -3...-2 grade noaptea, dar apoi vremea se va încălzi uşor de la o zi la alta. Astfel, la sfârşitul perioadei de prognoză, se vor atinge medii ale temperaturilor diurne de 13...14 grade, în timp ce, pe parcursul nopţilor, valorile termice nu vor mai coborî sub 2 grade”, se arată în prognoza meteo a ANM. Potrivit meteorologilor, „precipitaţii predominant sub formă de ploaie, slabe cantitativ, se vor semnala pe arii restrânse pe 15, 22 şi 23 martie, iar în restul intervalului de prognoză probabilitatea de aparițiea acestora va fi redusă”.

La munte, se arată în prognoza ANM, „în primele zile ale intervalului, valorile termice se vor situa submediile multianuale ale datei, media maximelor va fi de -2...-grad, iar cea a minimelor se va situa între -8 şi -6 grade”. Rotodată, spun meteorologii, „o uşoară creştere a regimului termic, în jurul datei de 18 martie, va determina temperaturi diurne uşor pozitive, în medie de 2 grade, şi nocturne de -5 grade. Dar, la sfîrşitul primei săptămâni vremea se va răci din nou, spre valori comparabile cu cele din primele zile ale intervalului şi, abia după 21 martie, valorile termice vor marca o creştere treptată, atingând, la finalul perioadei de prognoză, valori medii mai apropiate de normele climatologice ale perioadei, de aproximativ 3 grade ziua şi -4 grade noaptea”. „Temporar vor fi precipitaţii predominant sub formă de ninsoare, în cea mai mare parte a intervalului, dar acestea se vor semnala pe arii mai extinse în jurul datei de 15 martie şi, din nou, din data de 18 martie până la sfârşitul perioadei de prognoză”, precizează sursa citată.

 

Până pe 18 martie este în vigoare o informare meteorologică potrivit căreia, „valorile termice vor fi în scădere, iar vremea va deveni mai rece decât în mod obişnuit la această dată. Pe parcursul nopţilor se vor înregistra temperaturi predominant negative şi se va produce brumă în cea mai mare parte a teritoriului, dar îndeosebi în nordul, centrul şi estul ţării şi în zonele deluroase din sud”. La munte astăzi sunt posibile ninsori.

 

Național
  • Luni, 25 Septembrie 2017
  • De Georgiana Kelemen

Atenție, au reapărut căpușele!

Proprietarii de câini au o grijă în plus în această perioadă: au reapărut căpuşele, care pot fi fatale pentru animalele de companie. Într-un parc din Capitală, medicii şi dresorii de câini i-au...

Național
  • Luni, 25 Septembrie 2017
  • De Mihai Popescu

Prognoza meteo pentru această toamnă

Meteorologii estimeaza pentru urmatoarele trei luni o vreme ce se va incadra, in general, in limitele normale ale perioadei din punctul de vedere al temperaturilor, in timp ce precipitatiile se...